Η ιστορία κάνει κύκλους, το ίδιο και οι πλανήτες.
History moves in circles, so do planets.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 9/5

Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 9/5

Δευτέρα, 09 Μάιος 2011 07:29
Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 9/5
Η γάτα με το ποντίκι
από το Γ. Μπαρδόπουλο
www.astrology.gr
20090515_John_Bardopoulos
201101-GD_05_02_06
Αν κοιτάξει κανείς τις οικονομικές ειδήσεις της εβδομάδας για την ελληνική ρευστότητα θα δει ότι είναι αλλοπρόσαλλες, λίαν επιεικώς, καθώς βγάνουμε και από το ευρώ ελεώ Spiegel, τα υπόλοιπα είναι για γερμανικές μπύρες στα φεστιβάλ που αρχίζουν σιγά και σταθερά να οργανώνονται στη γερμανική ύπαιθρο. Το τι εχει γίνει είναι για έκτακτες συνεδριάσεις ευρωπαίων οικονομολόγων και αντιστοιχών υπουργών. Μην ζητάτε θαύματα. Κανένας δεν αναγνωρίζει τα κατοχικά του δάνεια.

Και από το http://www.newscode.gr/oikonomia/story/31573/ti-syzhththhke-telika-sthn-atyph-synanthsh-sto-loyxemboyrgo-to-brady-ths-pa μαθαίνουμε ότι

το βράδυ της περασμένης Παρασκευής συζητήθηκαν στο Λουξεμβούργο τα θέματα:

- Η επιμήκυνση κατά 3 χρόνια του δανείου των 110 δις ευρώ που συμπεριλαμβάνει η δανειακή σύμβαση του Μνημονίου και μείωση του επιτοκίου. Ο λόγος που τέθηκε στο τραπέζι το θέμα και απασχολεί ιδιαίτερα είναι ότι αναγνωρίζεται ότι το ύψος των επιτοκίων δανεισμού στη βάση του Μνημονίου έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.
- Ενίσχυση του ποσού των 110δις ευρώ, στη βάση του Μνημονίου από τον προσωρινό μηχανισμό, με επιπλέον 50 δις ευρώ. Θα φθάσουν συνολικά δηλαδή τα 160 δις ευρώ, που θα δοθούν το 2012 στη διάθεση της Ελλάδος. Σημειώνεται εδώ ότι το πακέτο των 50δις ευρώ αποκρατικοποιήσεων που έχει τεθεί ως απαίτηση στην Ελλάδα είναι ως αντιστάθμισμα των 50 δις ευρώ επιπλέον που θα δοθούν στα αρχικό κεφάλαιο δανεισμού του Μνημονίου όπως παλαιότερα είχαν απαιτηθεί για συμφωνήσουν οι ευρωπαίοι 50δις ευρώ, από ενδεχόμενο haircut.
- Ζητήθηκε με πολύ επιθετικό και επιτιμητικό τρόπο από τον παρόντα υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωσταντίνου αναφορά σχετικά με τις αιτίες που δεν προωθούνται ή καθυστερούν τα επονομαζόμενα διαρθρωτικά-μεταρρυθμιστικά μέτρα για την Ελληνική οικονομία. Αυτά δηλαδή που δεν συσχετίζονται με τα περιοριστικά, τη μείωση του κόστους εργασίας και την διαδικασία εσωτερικού αποπληθωρισμού. Η συζήτηση, στο επίπεδο αυτό, υπήρξε πολύ έντονη, έχοντας ως βάση αναφορά του ΔΝΤ με πολύ απογοητευτικά συμπεράσματα για την πορεία των δομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας. Ζητήθηκαν μάλιστα πολύ αυστηρά εξηγήσεις από τον Παπακωσταντίνου για την αστοχία και την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει τις πρωτοβουλίες και τις διαδικασίες αυτές. Ο Έλληνας υπουργός δεσμεύθηκε μάλιστα να συντάξει συγκεκριμένη αναφορά σχετικά που να εξηγεί το ζήτημα
- Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με το Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό πλάνο (2012-2015), που θα παρουσιασθεί στις 16 Μαίου.
- Στο ευρωπαϊκό πλέον πλαίσιο -και όχι σε σχέση με την Ελλάδα- διασφαλίσθηκε η συνέχεια της πολιτικής και των εγγυήσεων από την ΕΚΤ, υπό την προεδρία του κ. Ντράγκι, μετά την επερχόμενη αποχώρηση του κ. Τρισέ.

Όταν το μαγαζί είναι γωνία, θέλουμε έξυπνο έμπορο, όχι ξεπούλημα όσο όσο.

Ας έρθουμε όμως στα δικά μας. Όπως λέγαμε στις 2/5 ο μήνας αυτός με εργαλεία Fibonacci και Gann είναι μήνας στροφής ή ενισχύσης της οποίας τάσης. Από την οπτική παρατήρηση και μόνο στο τελευταίο κανάλι βλέπουμε ότι οι τιμές παραμένουν οριακές στην μέση ενώ κλείνουν πονηρά το μάτι στις 1350 μονάδες, 20 μονάδες υψηλότερα. Από ότι φαίνεται ο μήνας αυτός ενδέχεται να μην είναι πολύ σύμφωνος με τις αστρολογικές μας προβλέψεις. Και όπως έχουμε πει σε παλιότερα δελτία μας θα δοθούν ψεύτικες ελπίδες πέριξ τον 1400 μονάδων πριν πάει χαμηλότερα από τις 1350, πιθανολογούμενο συμβάν το οποιο όλοι απεύχονται· ελπίζω όλοι! Εκτιμούσαμε ότι οι τελευταίες μέρες της εβδομάδας θα είναι ελαφρώς ανοδικές, αλλά αυτές κινήθηκαν ελαφρά καθοδικά. Αν η κίνηση τους ήταν έντονη καθοδική θα υπήρχε η πιθανότητα να έχουμε αντίδραση ενώ τώρα, αν γίνει, θα είναι κατευθυνόμενη όπως είναι και η πτώση που λυσσομανά με τα προβλήματα των τραπεζών. Σχεδόν ότι έχουμε πει παλιότερα είμαστε υποχρεωμένοι να τα επαναλάβουμε, ενώ την Παρασκευή η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε κάτω από τα πέντε ευρω. Να δούμε που θα προσγειωθεί για να ορίσουμε και το νεκροταφείο μετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: