Η ιστορία κάνει κύκλους, το ίδιο και οι πλανήτες.
History moves in circles, so do planets.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Προβλέψεις του 2012 για το Χρηματιστήριο

Προβλέψεις του 2012 για το Χρηματιστήριο

Δευτέρα, 02 Ιανουάριος 2012 14:13
Προβλέψεις του 2012  για το Χρηματιστήριο

Εκτιμήσεις για τις ανοδικές και καθοδικές τάσεις του Χρηματιστηρίου για όλους τους μήνες του 2012

από το Γ. Μπαρδόπουλο

www.astrology.gr


20090515_John_Bardopoulos















Καλή χρόνια!

Παρατηρώντας τις πλανητικές συσχετίσεις του κοσμοϊστορικού 2012, εκείνα στα οποία δίνουμε βάρος και βαθμολογούμε σαν πιο σημαντικά πλανητικά ενδιαφέροντα είναι οι εκλείψεις που πραγματοποιούνται Μάιο – Ιούνιο και Νοέμβριο. Οι τρεις είναι μέσα στον άξονα των μεταβλητών και η μια στο ζώδιο του Σκορπιού.

Από χρηματιστηριακής πλευράς, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος αναμένεται να παίξουν, πιθανόν και πάλι, το ίδιο περσινό παιχνίδι, σε μικρότερη ένταση φυσικά και με άλλη μορφή σεναρίου, καθώς αμέσως με την επιστροφή στην καθημερινότητα θα αρχίσει η χειμερινή επίθεση σε όλους τους Έλληνες, φυσικά και στο ΧΑΑ. Και στην γιορτή των ερωτευμένων ή κάπου εκεί κοντά, αναμένεται να έχουμε σημαντικές οικονομικές εξελίξεις ανάλογων θεμάτων, συμφωνιών και κυβερνητικών δεσμεύσεων που άρχισαν από τον Δεκέμβριο του 2011. Αυτή την στιγμή έχουμε -σαν κράτος- διέλευση του Δία από τον δωδέκατο γενέθλιο μας και στον Ταύρο. Η συνομωσία και οι προδοτικές δεσμεύσεις που θα αναλάβουμε για χρέη μας στα οικονομικά έχει να πάει σύννεφο και με παραμύθι που παίρνει Όσκαρ.

Ο Μάρτιος αναμένεται να είναι από ουδέτερος έως ανοδικός.

Ο Απρίλιος που έχει και τις πρώτες εκλείψεις του έτους θα διατηρήσει μια ανοδική τάση αλλά προς το τέλος του θα είναι προβληματικός μαζί με το Μάιο και μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Μια διακοπή για μπάνια θα φέρει ο Αύγουστος με ουδέτερες και αδιάφορες (;) τάσεις. Ψυχρός ο Σεπτέμβριος, ουδέτερος ο Οκτώβριος, καθοδικός ο Νοέμβριος και κλασικός στη άνοδο της γαλοπούλας ο Δεκέμβριος και κάπου εκεί, χρονικά, θα αγωνιά για ακόμα μια φορά ο κόσμος για το διαφημιζόμενο τέλος του ενώ κάποιοι θα κάνουν ταμείο.

Για τον Ιανουάριο του 2012, για την πρώτη εβδομάδα του έτους, από τις 2/1 έως και τις 5/1, και πριν φύγουν οι καλικάτζαροι, αναμένουμε να έχουμε ουδέτερες τάσεις και ενίοτε ανοδικές.

Για την δεύτερη εβδομάδα, από τις 9/1 έως τις 13/1, αναμένεται να υπάρχουν καθοδικές τάσεις και μόνο την Παρασκευή προς το τέλος της συνεδρίασης ενδέχεται να έχουμε ανοδικές.

Για την τρίτη εβδομάδα, από τις 16/1 έως τις 20/1, αναμένεται να έχουμε καθοδικές τάσεις.

Για την τέταρτη εβδομάδα, από τις 23/1/ έως τις 27/1, αναμένεται να έχουμε άνοδο την Δευτέρα 23, και τις υπόλοιπες μέρες κάθοδο. Σημαντική θα είναι η Παρασκευή 27, όπου θα βγουν στην πιάτσα παραμυθία, θρύλοι, φήμες για νίκη του καλού επί του κακού, κάπου εκεί θα αποκτήσουμε και το ιερό ξίφος, το εξκάλιμπερ, παρόμοια ιερά όπλα όπου νικάμε τους κακούς και βγαίνουμε απόλυτοι νικητές.

Για τις δυο τελευταίες μέρες του μήνα δεν αλλάζει τίποτα από την πτωτική πορεία.

201112_27_30_GD

Μία αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε

Με – 52% και 28 δις ευρώ απώλειες στην κεφαλαιοποίηση από το 2011 ξεκινάει το 2012.

Στην τελευταία συνεδρίαση 30/12ου του 2011 ο Γ.Δ. βρέθηκε στις 680,42 με διάφορα +13,12 μονάδες, σε ποσοστό +1,97% και με ιλιγγιώδη Τζίρο στα 19,35 εκ. €. Ταυτόχρονα, ο δείκτης της ελληνικής βαρείας βιομηχανίας, των ελληνικών τραπεζών, είχε φυσικά, αυτός απώλειες 79%, και 60% ο FTSE20. Για παράδειγμα, οι απώλειες για τη μετοχή της ΕΤΕ έφτασαν στο 73%. Φυσικά, θετικά πρωταγωνίστησε ο Ιανουάριος με +12.7% άνοδο, όπου από αστρολογικής άποψης τον περιμέναμε καθοδικό, (κάναμε και ένα λάθος). Τώρα, οι πολύ σημαντικές αντιστάσεις όπου έχει να δοκιμαστεί η ανοδική πορεία του Χ.Α. βρίσκονται στα επίπεδα των 680 – 690 (σε αυτά τα επίπεδα έκλεισε στην τελευταία συνεδρίαση του 2011) και ελαφρώς υψηλότερα, στα επίπεδα των 720 – 730 μονάδων.

Μαζί στα κέρδη είναι και ο Οκτώβριος με το +1,27%. Από χασούρα είναι οι υπόλοιποι δέκα μήνες του έτους και οι χειρότεροι μήνες από πλευράς καθοδικής απόδοσης είναι ο Αύγουστος με –24% και ο Νοέμβριος με –15,6% απώλειες. Όσοι θέλουν μπορούν να δουν το τι λέγαμε για αυτός τους μήνες στα μηνιαία δελτία που υπάρχουν στην στήλη μας στο www.astrology.gr. Πάντως τα «κέρδη των απωλειών» τα έχει το 2008 με –65,5%. Έτσι, από σήμερα θα μετράμε σαν αρχή έτους τις 680 μονάδες, και απώλειες καθώς η κρίση του χρέους με την ανεπιτυχή του διαχείριση από την πλευρά του κόμματος της πλειοψηφίας και σύμφωνα με όσα είπαν οι σημερινοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, έκαναν οικτρά λάθη και, όπως παραδέχτηκαν ηγετικά στελέχη του Σοσιαλιστικού κόμματος, απέτυχαν πλήρως. Φυσικά, δεν έχουν κάνει καμία αλλαγή στην αποτυχημένη συνταγή, γι’ αυτούς δεν χρειάζεται! Κάπου εδώ κάνω ένα διάλειμμα για την λήψη φάρμακων για την πίεση μου και κοινής λογικής (μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι έχουν τελειώσει) και συνεχίζουμε …

Συμπερασματικά, βγαίνει ότι το ΔΝΤ έχει να αντιμετωπίσει το κακό κυβερνητικό επιτελείο που θέλει να καταστρέψει τον λαό. Όποτε είχε δίκιο ο κ Παπανδρέου στις αρχές του 2010 όταν έλεγε στους έκπληκτους ευρωπαίους ηγέτες ότι είμαστε ένα κράτος διεφθαρμένων αλλά υγιών συνταξιούχων που δωρίζουν την σύνταξη τους στο ελληνικό κράτος για να γλιτώσει από το ΔΝΤ και τα βαριά, μέτρα. Και είναι βαριά η ιερή του ευθύνη, του Γεωργίου Παπανδρέου, να σώσει τον Ελληνικό λαό από το κακό που τον έχει βρει εδώ και χρόνια από την λήξη του εμφύλιου και μετά.

Μετά από την τελευταία παράγραφο, για να μπορέσω να συνεχίσω το κείμενο που διαβάζετε χρειάστηκε να επισκεφτώ γιατρό για την συνταγογράφηση των αναλόγων φάρμακων μου, ώστε να συνεχίσω τη συγγραφή του κειμένου …
… Μετά την επιτυχημένη θεραπεία, συνεχίζουμε,

Η αιτία που το ελληνικό χρηματιστήριο είναι σε αυτή την κατάσταση είναι ότι κυριαρχεί η πηγή αβεβαιότητας σε αυτό αλλά και στους επενδύτες, ότι εξακολουθεί και παραμένει δυσμενής η γενικότερη δημοσιονομική θέση της χώρας και συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, το «μπαράζ» ανεπιτυχών νέων μέτρων αλλά και επιμέρους «μέτωπα» όπως οι κεφαλαιακές ανάγκες που δημιουργεί για τον τραπεζικό κλάδο το αναθεωρημένο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI plus) που φέρνουν σε ασφυξία τον ελληνικό λαό καθώς του στερούν πήγες εσόδων και σε προέκταση ανάλογα έσοδα στο Ελληνικό κράτος.

Με αυτά τα δεδομένα, την πλήρη έλλειψη ορατότητας, τον υψηλό κίνδυνο της χώρας αλλά και τον ευρύτερο συστημικό κίνδυνο της διάχυσης της κρίσης προς τον βαθύτερο «πυρήνα» της Ευρωζώνης, αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία που θα «ακολουθήσουν» το Χ.Α και μέσα στους πρώτους μήνες του νέου έτους. Μέσα σε αυτούς τους πρώτους μήνες πρέπει να βρεθεί και η λύση του PSI plus. Εσείς πιστεύετε ότι θα βρεθεί;

Το κερασάκι είναι η ανεύρεση και η εκτίμηση του φυσικού αεριού, ενδεχόμενα και πετρελαίου στην Κύπρο, όπου είναι και εξαιρετικής ποιότητος. Η ανεύρεση αυτή αλλάζει, όχι μόνο τις ιστορικές συσχετίσεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την παγκόσμια οικονομική δυναμική, καθώς δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε το πόσο μεγάλο είναι το κοίτασμα φυσικού αεριού.

Λέτε να είναι απλή σύμπτωση η πλήρης καταχρέωση της Ελλάδας με την ανεύρεση του φυσικού αεριού στην ανατολική Μεσόγειο που κυριαρχεί η Κύπρος και η χώρα μας; Η μεν πρώτη έχει ικανούς πολιτικούς και, φυσικά, ανίκανους η πατρίδα μας, για να μην πούμε τίποτα πιο βαρύ. Μάλιστα, σε λίγο καιρό οι Έλληνες πολιτικοί θα έχουν την απαίτηση να τους ευγνωμονούμε που καταχρέωσαν την Ελλάδα ώστε να έρθουν οι πολυεθνικές να πάρουν φτηνά το ολικό τους μερίδιο. Το θέμα είναι, αν θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε, που πήραν προκαταβολικά το μερίδιο τους από τους μελλοντικούς πολιτικούς. Λέτε να γνώριζαν από πριν το θησαυρό στο Ελληνικό υπέδαφος; Το ίδιο θα αναρωτηθούμε και για τους ευρωπαίους εταίρους μας… Η βιασύνη της αμερικανικής Noble Energy να αρχίσει γεωτρήσεις πέριξ της Κρήτης κάτι μας λέει την στιγμή που καταργείτε το Ι.Γ.Μ.Ε.

Τώρα, στην παραπάνω εικόνα είναι εμφανής όλη η πτωτική πορεία του έτους, βέβαια έχουμε ακόμα ένα «σοβαρό λάθος» το οποίο είναι οι ημερομηνίες 19/12 και η 27/12, δεν είναι ταυτόσημες που για μερικούς αναιρούν το σύνολο της αστρολογικής μας επιτυχίας….

Δεν υπάρχουν σχόλια: