Η ιστορία κάνει κύκλους, το ίδιο και οι πλανήτες.
History moves in circles, so do planets.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 29/8

Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 29/8
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2011 07:03
Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 29/8
Το παραμύθι πάει σύννεφο και κάποιοι κλείνουν συμφωνίες… Αγαθά παιδία!
από το Γ. Μπαρδόπουλο
www.astrology.gr

20090515_John_Bardopoulos




Γεια σας!

Από τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου έχουμε μια (δυσμενή) για τα σημερινά δεδομένα πλανητική συσχέτιση μεταξύ των Δια- Ποσειδώνα, διότι και οι δυο είναι ανάδρομοι στην πορεία τους μέσα στο ζωδιακό. Και βλέπουμε ότι η πορεία συνεχίζεται ακάθεκτα πτωτικά έχοντας βάλει στόχους για ακόμα χαμηλότερα, ενδεχόμενα και κάτω από τις μονάδες που έχουμε πει στο τίτλο του προηγούμενου δελτίου μας. Φυσικά η αγωνιά είναι έκδηλη καθώς η κυβέρνηση είναι ακόμα σε διακοπές και δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν μέτρα αποφυγής στην πτωτική πορεία, όπως είναι η διακοπή για μερικές μέρες ή η διακοπή των συνεδριάσεων μόλις φτάσουν σε κάποιο πτωτικό όριο ή η δραστική μείωση των ωρών στην συνεδρίαση του χρηματιστηρίου. Αυτά και αλλά πολλά είναι μερικά από τα μέτρα που θα ήταν θεμιτά για να μην απαξιώνεται το ελληνικό κεφαλαίο. Και να μην χαρίζεται πυρ παρά στους ξένους. Μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια που ανέλαβε η κυβέρνηση από το «λεφτά υπάρχουν» κατάφερε να απαξιώσει πρώτα τους μισθούς των απλών ελλήνων, να ισοπεδώσει την μεσαία τάξη και τώρα είμαστε σε εξέλιξη όπου απαξιώνεται και το ελληνικό καπιταλιστικό κεφαλαίο. Πως αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί η απραξία μπροστα στην συνεχή πτώση; Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί είναι αβάντα στα ξένα κεφαλαία για να ξεπουληθούν στο σύνολο τους όλα τα διαστρωματικά επίπεδα που αποτελούν την δομή της ελληνικής κοινωνίας. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, έμαθα για την ανακοίνωση όπου θα βγει σήμερα Δευτέρα 29/8ου, από την Alpha Bank και την Eurobank για την δημιουργία κοινής τράπεζας με μια αύξηση μαμούθ δυο δις. ευρώ, παρακαλώ. Τα δυο δις όπως λένε θα τα πάρουν από κεφαλαία του Κατάρ και τον Εμίρη του, που κατά σύμπτωση έχει γενέθλια μαζί με τον κ. Βενιζέλο. Όπου ο τελευταίος στην εβδομάδα που πέρασε μονοπώλησε τις ειδήσεις μια με το «απέτυχα» και μια με το «ρισκάρισα την πολιτική μου καριέρα». Εγώ γνωρίζω ότι η πολιτική είναι ιδεολογία και όχι καριέρα. Και οι δυο αυτές φράσεις στόχο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχουν τον πρωθυπουργό κ. GAP, Γεώργιο, Ανδρέα, Παπανδρέου. Όλα αυτά την στιγμή που ήταν σε θετική εξέλιξη η συμφωνία των δυο τραπεζικών ιδρυμάτων. Για το, αν θα κρατηθούν 2.000 καταστήματα με τους ανάλογους υπάλληλους αυτό είναι άλλο θέμα. Η παραπάνω συμφωνία είναι ένα δυνατό πολιτικό χαρτί το οποιο σημειώνεται πρώτα στον κ Βενιζέλο, πιθανόν κάποιος να διαφωνήσει(;). Λεπτομέρειες θα έχουμε σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Εκείνο όπως που μου προξενεί μεγάλη απορία είναι ότι στην πληροφορία για την ένωση ΕΤΕ – Alpha, είχαμε άνοδο, ενώ στην τωρινή συμφωνία είχαμε κάθοδο! Και οι δυο ιδιωτικές τράπεζες έχουν χάσει σημαντικά ποσά από την χρηματιστηριακή τους άξια. Απορώ, το «έξυπνο χρήμα» δεν πήρε μυρωδιά τίποτα(;), εκτός αν έχει μάθει και τις επόμενες κινήσεις των δυο τραπεζών, που ενδέχεται να είναι μια τράπεζα, στο μέλλον. Είναι φανερό ότι κάποιοι και στις δυο περιπτώσεις έπαιξαν και παίζουν παιχνίδια. Και από ό,τι φαίνεται η κίνηση του «έλληνα συνταξιούχου» συγκίνησε τον Σεΐχη Hamad bin Khalifa Al Thani του Κατάρ!

201108_22_26_GD

Στην παραπάνω εικόνα είναι ξεκάθαρη η πτωτική πορεία του ΓΔ μέσα στον Αύγουστο, η διάφορα είναι κοντά στις 420 μονάδες. Σε αυτήν την πορεία όλοι απορούσαν το που θα φτάσει, κανένας δεν θέλει να μιλήσει, καθώς η πτωτική πορεία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι επιστήμονες θα μιλήσουν μετά, όταν θα είμαστε σε άνοδο, και θα λένε «εμείς τα είχαμε πει και ξέραμε να προφυλαχτούμε», φυσικά μετά το γεγονός. Τώρα στο γεγονός που είναι σε εξέλιξη η μόνη πηγή έγκυρων πληροφοριών είμαστε εμείς στο www.astrology.gr. Μόνη ελπίδα είναι, μέχρι στιγμής, να μην ξεφεύγει η καθημερινη πτώση πέραν του –1%. Εδώ θα ήθελα να επισκεφτείτε το δελτίο που έχουμε την Δευτέρα 1/8ου και να δείτε το τι λέγαμε. Έτσι και τώρα δεν αλλάζουν οι προβλέψεις για τον Σεπτέμβριο καθώς έχουν γραφτεί από τον Μαΐο του 2011.

Για τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου αναμένονται να επικρατήσουν οι τάσεις από τις τελευταίες του Αυγούστου. Στην πρώτη εβδομάδα, από τις 5/9 έως τις 9/9, έχουμε πτωτικές τάσεις σε όλη την εβδομάδα, έντονες, ενδεχόμενα να είναι στις 7 με πιθανότητα παρέκκλισης μιας μέρας. Για την δεύτερη εβδομάδα, από τις 12/9 έως τις 16/9, αναμένεται να επηρεαστεί το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο από πολιτικές τάσεις, κάτι η πιθανότητα συζήτησης ή έγκρισης 6ης δόσης για την Ελλάδα, βέβαια κάτι εχει ψιθυριστεί για εμπλοκή στην καταβολή της 5ης δόσης. Η 18/9 είναι κομβική ημερομηνία, ακόμα και για την πιθανότητα επιλογής προσφυγής στις οποίες λαϊκές αποφάσεις. Όλες οι παραπάνω πιθανότητες αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του δείκτη με ανάλογες διαθέσεις. Για την τρίτη εβδομάδα από τις 19/9 έως τις 23/9, αναμένεται να αποδειχτεί το τι αληθεύει μεσα στο συντονισμένο παραμύθι που κυκλοφορεί ευρέως παντού. Παντός κάποιοι θα βγουν κερδισμένοι. Για την τελευταία εβδομάδα από τις 26/9 έως τις 30/9, εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το καθοδικό κλείσιμο της Δευτέρας, και σε αντίθεση από ό, τι φαίνεται, αν όντως είμαστε σωστοί σαν στήλη, αντί να επικρατήσει ανοδικό ξέσπασμα, οι αστρολογικές τάσεις, και οι εκτιμήσεις μου δείχνουν ότι θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: