Η ιστορία κάνει κύκλους, το ίδιο και οι πλανήτες.
History moves in circles, so do planets.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 3/10

Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 3/10

Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011 06:54
Προβλέψεις για το Χρηματιστήριο 3/10
Οκτώβριος της εθνικής ντροπής
από το Γ. Μπαρδόπουλο
www.astrology.gr
20090515_John_Bardopoulos


201109_26_30_GD

Έκλεισε και ο Σεπτέμβριος, φυσικά με κάθοδο και ο Δείκτης είναι δυο με τρεις μονάδες κάτω από τις 800 και βλέπουμε. Βεβαία οι τάσεις είναι σε αντιδιαστολή με τις ειδήσεις της τελευταίας εβδομάδας. Τα πράγματα αλλάζουν κι όλα δείχνουν ότι οι φίλοι και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί μας βλέπουν πια με πιο πολύ οίκτο(;). Μερικά παραδείγματα:

Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal ο Axel Weber, πρώην επικεφαλής της Bundesbank, αναφέρει πως «τα προβλήματα της Ελλάδας είναι τόσο βαθιά ριζωμένα που θα χρειαστούν τουλάχιστον 30 χρόνια για να λυθούν». (!)

Επιτρέψτε μου να εκφράσω μια απορία: Τόσα λίγα χρόνια! Μόνο έναν κύκλο του Κρόνου στον Ζωδιακό! Εμείς δεν έχουμε ξεχρεώσει ακόμα καλά – καλά τα δάνεια του 1821· θα ξεχρεώσουμε σε ένα κύκλο του Κρόνου;

Είναι σίγουρο ότι κάτι πίνουν και δεν μας το λένε!

Ένα άλλο παράδειγμα: Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, είπε στην εβδομάδα που μας πέρασε, «Διαλύουμε την οικονομία τους. Τα αντίθετα κάναμε στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία». Ταυτόχρονα συμπλήρωσε και επισήμαινε τον κίνδυνο ότι «οι πολίτες δε θα αντέξουν αιώνια το συνδυασμό δραστικών μέτρων λιτότητας και κατάρρευσης της οικονομίας, πρέπει να δοθεί προοπτική στους ανθρώπους» και πρόσθεσε ο κ. Γκάμπριελ «χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα». Επίσης τόνισε ότι «προς το παρόν υποχρεώνουμε τους Έλληνες με τη λιτότητα να διαλύσουν την οικονομία τους. Όποιος μειώνει μισθούς και συντάξεις και κάνει απολύσεις καταστρέφει τη δική του ανάπτυξη. Στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία κάναμε ακριβώς το αντίθετο και γι’ αυτό βγήκαμε από την κρίση καλύτερα από όλους τους άλλους».

Αυτά να τα ακούει ο κ Βενιζέλος, φήμες λένε ότι σε λίγο θα φορολόγηση όσους μπορουν να πληρώνουν … φόρους!

Ενώ με σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων Π. Κάιτελ στους Έλληνες επιχειρηματίες λέγοντας τους ότι, «Κανένας ξένος επενδυτής δεν θα μπει επικεφαλής στην Ελλάδα, όταν οι Έλληνες επενδυτές - ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση - εγκαταλείπουν τη χώρα».

Αργά την Παρασκευή (30/9) ακούστηκε και η άποψη του μεγαλοεπενδυτή George Soros όπου εξήγησε μέσω του άρθρου του στους Financial Times «πως δε θα αποφευχθεί το νέο Μεγάλο Κραχ στο οποίο οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια λόγω Ελλάδας και επειδή οι Ευρωπαίοι δείχνουν ανήμποροι να ελέγξουν την κατάσταση». Ενώ το Reuters αποκαλύπτει πως συζητήθηκε σοβαρά το κούρεμα του χρέους με ταυτόχρονη έκδοση 100ετούς ελληνικού ομολόγου, κάτι που έκανε το Μεξικό, πριν από λίγες εβδομάδες».

Νομίζω ότι σας φτάνουν!

Black roll ονομάζεται ο νέος εφιάλτης για την ελληνική οικονομία καθώς έχει βγει βόλτα στα αγρία μεσάνυχτα στο δρόμο με τις λευκές· δίπλα σε νεκροταφείο. Και κατά πάγια τακτική, όλοι, θα συσκέπτονται την κρίσιμη ώρα και δεν θα μπορούν να ασχολούνται με κοινά λαϊκά προβλήματα και να αφήσουν τον «στιβαρό έλεγχο της εξουσίας», άλλωστε όπως έχουν πει, «τους ενδιαφέρει, μόνο, να σώσουν την Ελλάδα». Πνίγοντας την!

Με αυτές τις τελευταίες εξελίξεις του Σεπτεμβρίου, για τον Οκτώβριο αναμένεται για την πρώτη εβδομάδα, από τις 3/10 έως τις 7/10, να επικρατήσουν καθοδικές τάσεις, με πιθανή ανοδική εξαίρεση στις 5/10. Για την δεύτερη εβδομάδα, από 10/10, έως τις 14/10, αναμένεται να επικρατήσουν οι ίδιες τάσεις με πιθανή ανοδική εξαίρεση την Πέμπτη 13/10. Για την τρίτη εβδομάδα, από τις 17/10 έως τις 21/10, αναμένεται να μην έχουμε καμμια μεταβολή στην πτωτική πορεία. Για την τελευταία εβδομάδα, από τις 24/10 έως τις 27/10 και για την 31/10, δεν αναμένεται καμμια διάφορα. Ανοδική εξαίρεση πιθανόν να είναι η Τετάρτη 26/10. Να σημειώσω ότι με περισσή προσοχή συνέταξα τις παραπάνω προβλέψεις στις 17/7/2011. Σαν άνθρωπος με αδυναμίες, θέλω να είμαι λάθος· ο λόγος είναι ότι αν επαληθευτώ μετά από τόσο καιρό και την στιγμή που εχει πραγματοποιηθεί απίστευτο ξεφόρτωμα από την αρχή του Φεβρουάριου, οι αρχές του Νοέμβρη θα μας βρουν πολύ χαμηλά σε μονάδες. Ενδεχόμενα με απίστευτη συνεχεία για τους υπολοίπους δυο μήνες του 2011. Άσχετα με το τι θα γίνει μεσα στον Νοέμβριο. Καλό μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: