Η ιστορία κάνει κύκλους, το ίδιο και οι πλανήτες.
History moves in circles, so do planets.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Οι τάσεις στο ελληνικό Χρηματιστήριο για τον μήνα Απρίλιο

Κυριακή, 01 Απρίλιος 2012 12:37 | ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Οι τάσεις στο ελληνικό Χρηματιστήριο για τον μήνα Απρίλιο

Όλα τα χρέη στα ύψη.
Οι τάσεις στο ελληνικό Χρηματιστήριο για τον μήνα Απρίλιο

από το Γ. Μπαρδόπουλο
20090515_John_Bardopoulos

Οι εκλογές αργούν … και λύση δεν φέρνουν

Γεια σας, είναι όλα τραγικά, το έλλειμμα των ταμείων είναι στα ύψη ... ή καλύτερα στα βάθη του ειρηνικού, όλα πια έχουν τραβήξει το δρόμο τους. Αυτό που ξεχωρίζει από τις πίσω σελίδες της ειδησεογραφίας είναι η πολιτική κλοπή πολλών ταμείων. Ταμείων όπως είναι τα ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομείων, και άλλων ΝΠΔΔ.

Το σκάνδαλο είναι οι μετατράπηκαν οι καταθέσεις πολλών ΝΠΔΔ σε ομόλογα μέσα σε μια νύκτα, χωρίς καν να ρωτηθούν τα ΝΠΔΔ. Και φυσικά στην συνεχεία κουρεύτηκαν με την ψιλή. Όλα αυτά με εντολή του πρώην αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και νυν προέδρου του Πασοκ και Αυριανού πρωθυπουργού, κάπου στις 9 Μαρτίου, για να πετύχει το κούρεμα.

Και όπως κατάγγειλε η συνοδός των Πρυτάνεων δεν ήταν ομόλογα αλλά καταθέσεις ΝΠΔΔ που δεν είχαν υποχρεωτική τοποθέτηση σε ελληνικά, εγγυημένα(;) ομόλογα. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να ξέρουν και σε πια τιμή έγινε η μετατροπή ... ήταν νύχτα! Λένε, ότι είναι κάπου στα διακόσια εκατομμύρια ευρω που η Τράπεζα της Ελλάδος με «αυθαίρετη» απόφαση της αύξησε την «εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών».

Να πάμε στα πολύ πρόσφατα, με ανακοίνωση του Νυν Πρωθυπουργού ότι δεν εξαιρούνται οι μικροκαταθέτες από το ελληνικό «εθελοντικό κούρεμα». Δηλαδή οποίος εργαζόμενος πίστεψε στις κρατικές υποσχέσεις έμεινε με τον μουντζούρη στα χέρια. Και αν αυτός είναι ένας απλός εργαζόμενος, που είχε βάλει και το εφάπαξ, τις οικονομίες του από μια ολόκληρη ζωή στα ελληνικά ομόλογα πληρώνει με τις οικονομίες της ζωής του, τα χάνει όλα, του κόβουν και την σύνταξη γιατί είναι και προνομιούχος, έχει ελληνικά ομόλογα... στυγνός καπιταλιστής, εκμεταλλευτής του τίμιου ιδρώτα του!

Αλλά οι έλληνες πολιτικοί έχουν σοβαρές ασχολίες, έχουν μέλημα να μην κοπούν και άλλο οι μισθοί, και ο κ Καρατζαφέρης ρωτάει να μάθει από τα έδρανα της βουλής τι «εθελοντικό ψαλίδι» θα έχουμε σε δυο μήνες.

Κάτι τέτοια άκουσε και είδε το Eurogroup και αποφάσισε να βάλει ένα τείχος προστασίας οκτακοσίων δισεκατομμυρίων ευρω, δηλαδή χίλια δισεκατομμύρια δολάρια, παρακαλώ. Και το ξεστόμισε η Αυστριακή υπουργός οικονομικών, κα Μαρία Φέκτερ.

Η Κα Κριστίν Λαγκάρντ, χάρηκε μόλις το έμαθε και ανεφώνισε ότι επιτέλους θα έρθουν λεφτά στο IIF το γνωστό σε μας ΔΝΤ. Και μόλις το έμαθε ο κ Γιούνκερ, των γνωστών βομβαρδιστικών του WWII που ισοπέδωσαν την Ευρώπη, τι είπε η Μαρία και η Κριστίν, έφυγε από δημόσια εκδήλωση τσαντισμένος, και χολωμένος με την γλυκύτατη, παρά την ηλικία της, Μαρία Φέκτερ. Αυτά που είπε, η πραγματικά εντυπωσιακά όμορφη, Μαρία Φέκτερ, έπρεπε να ειπωθούν σε συνέντευξη τύπου.

Βέβαια έγιναν μαλλιά κουβάρια Αδελφές και Παληκάρια. Το θέμα είναι τα «γνωστά βομβαρδιστικά» θα έλεγαν την αλήθεια για το τείχος προστασίας οκτακοσίων δισεκατομμυρίων ευρω, που αποφάσιζε το Eurogroup ή θα είχαμε ένα ακόμα εκβιασμό; Σαν και τους τελευταίους που είχαμε από τους φίλους μας, που θέλουν κοψοχρονιά τα πετρέλαια μας. Είναι πασιφανές ότι μια κλειστή ομάδα έχασε ένα ισχυρό εκβιαστικό χαρτί από τα λεγόμενα της Μαρίας Φέκτερ. Γεγονός που δε το υπολόγιζε, ενδεχομένως και η κα Λαγκάρντ.

201203_march_wekly_chart

X.A.A, Μάρτιος 2012

Ας αφήσουμε τους κυβερνώντες μας, και ας ασχοληθούμε με τα δικά μας, στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η παραπάνω εικόνα έχει «προσαρμοστεί» σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της στήλης, που είναι πια μηνιαία! Όπως βλέπουμε στις εβδομαδιαίες μπάρες του Μαρτίου υπάρχει μια «οριζόντια» πορεία. Στο συνέδριο που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Πάμε Αστρολογία» τον Νοέμβριου του 2011, στην ομιλία μου είχα πει ότι και ο Απρίλιος, αναμένεται να είναι προβληματικός και «μάλλον», πάντα πρέπει να μπαίνει το μάλλον, είναι πτωτικός. Έτσι για τις υπόλοιπες εβδομάδες είναι βαρετό να επαναλαμβάνεται ότι κάθε εβδομάδα είναι πτωτική.

Το αν είμαι, αυτήν τη φορά σωστός, θα φανεί στο τέλος του μήνα. Ελπίζω να θυμάστε τις 640 μονάδες όταν λέγαμε, ότι θα φτάναμε στις 700 μονάδες και αν είμαστε τυχεροί ότι θα δοκιμάζαμε και τις 820. Η πρόβλεψη αυτή απεδείχθη σωστή και συνεχίζουμε για κάτω (;).

Παντός, όσοι ενδιαφέρεσθε για επίπεδα σε μονάδες μπορείτε να αναγνώσετε όλα τα εβδομαδιαία δελτία από τον Αύγουστο του 2011 και μετά.

Καλό και... κερδοφόρο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: