Η ιστορία κάνει κύκλους, το ίδιο και οι πλανήτες.
History moves in circles, so do planets.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γενικός Δείκτης τον Απρίλιο του 2000 (2)


από το Γ. Μπαρδόπουλο

www.astrology.gr











Μέχρι σήμερα έχουμε μιλήσει για την προβληματική τάση του χειμώνα του 2000, αμέσως μετά την εντυπωσιακή κορυφή του Σεπτεμβρίου 1999. Θα ήταν σωστό να δούμε μια ανοδική συμπεριφορά, αυτή που συναντάμε στον εντυπωσιακό Σεπτέμβριο του 2000. Πριν όμως φτάσουμε σε αυτόν και για να μην αφήσουμε κενά θα περάσουμε και από το καλοκαίρι του 2000. Πρώτα, ας κάνουμε έναν απολογισμό για τον Απρίλιο του ίδιου έτους, κατ’ εξοχήν ενδιαφέροντα μήνα, καθώς είχε απώλειες και διακύμανση της τάξεως των 1128 μονάδων. Σε μέγιστες αποκλίσεις από τις 5014 μονάδες έφτασε στις 3894 σε 7 μόνο συνεδριάσεις. Η τελευταία κίνηση του δείκτη που εξηγείται αστρολογικά είναι από τις 10/4. Εκείνη τη ημέρα υπήρχε η δυσμενής όψη των 45ο του Ερμή (26ο Ιχθύων) προς τον Δια (11ο Ταύρου) και της Αφροδίτης (5ο Κριού) προς τον Ουρανό (20ο Υδροχόου). Εδώ χρειάζεται να σημειώσουμε ότι στις 16/4 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δυσμενή όψη 150ο ανάμεσα στον Δία (12ο Ταύρου) και τον Πλούτωνα (12ο Τοξότη) και η δυναμική της επεκτάθηκε ανοδικά μέχρι τα τέλη Μάιου. Από τις 19/4 υπήρχε μια δυσμενή συσχέτιση (90ο ) του Ήλιου με τον Βόρειο δεσμό στην 29ο Κριού – Καρκίνου, έως τις 21/4 είχαμε ανοδική αντίδραση. Στις 24/4, Δευτέρα, είχαμε τον Ερμή να πραγματοποιεί όψη 72ο με τον Ποσειδώνα όπου η συνεδρίαση άνοιξε ακόμα πιο ψηλά και έφτασε να κλείσει καθοδικά. Ενώ στις 26/4, που τελείωσε η καθοδική κίνηση των τριών ημερών είχαμε τον Ηλιο σε 144ο με τον Πλούτωνα και σε 90ο με τον Ποσειδώνα. Και στις 27/4 που ξεκίνησε η ανοδική αντίδραση και κράτησε για ένα μήνα, είχαμε την Αφροδίτη σε 30ο με τον Αρη.

Είναι κλασσικά τα παραδείγματα για την δυναμική των όψεων, είτε δυσμενείς είτε θετικές έχουμε άνοδο(;). Το φαινόμενο αυτό οι αναλυτές της Τεχνικής Ανάλυσης το ονομάζουν «επίπεδα αντίστασης ή στήριξης». Κάποιοι άλλοι ελατήριο, ενίοτε χαλασμένο. Επίσης είναι έντονο το οπτικό φαινόμενο της πορείας του ΓΔ. Και μάλιστα η πορεία αυτή σταματάει από μια δυσμενή όψη αναμεσα στον Ήλιο και στον Βόρειο Δεσμό, και στην θετική όψη της Αφροδίτης με τον Κρόνο. Η εντυπωσιακή ανοδική αντίδραση κορυφώνεται στις 8/9 με την θετική όψη Αφροδίτης Πλούτωνα, η οποία αντιστρέφεται από τη όψη Ερμή Β. Δεσμού και την δυσμενή Ήλιου Ποσειδώνα.














Η πορεία και συμπεριφορά του γενικού δείκτη τον Απρίλιο του 2000 είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα από αστρολογικής άποψης. Μια «διπλή 45ο» από τέσσερις πλανήτες έφερε την αρχή της πτώσης και μια 150ο έφερε την ανοδική αντίδραση. Μια 72ο έφερε το σημείο της αντίστασης υποχρεώνοντας το ΓΔ σε διορθωτική (πτωτική) πορεία. Επίσης δυο ανάλογες δυσμενείς όψεις του Ήλιου σταματούν την μεγάλη πτωτική κίνηση των 200 μονάδων εντός της συνεδρίασης (26/4). Ενώ 27/4 με την ευκαιρία της θετικής όψης έχουμε την μεγάλη ανοδική αντίδραση που κρατάει για όλο τον Μαΐο. Η συμπεριφορά της πορείας του ΓΔ μπορεί να εξηγηθεί από την πλευρά της ΤΑ σαν «μάζεμα δυνάμεων και δοκιμασία στηρίξεων και αντιστάσεων».















Η πορεία του γενικού δείκτη όλο το καλοκαίρι έμοιαζε όντως σαν ξεχαρβαλωμένο ελατήριο. Η απλή και μόνο παρατήρηση της πτωτικής πορείας φτάνει, φέρνει ίλιγγο και απώλειες περιουσίων. Είναι αρκετές οι όψεις όπου έχουν συμβεί και η σπουδή τους είναι σημαντική, καθώς είναι αντίθετες στην κοινή αστρολογική λογική. Εδώ είναι η πεμπτουσία της αστρολογικής πρόβλεψης στο χρηματιστήριο· το οποιαδήποτε. Δεν αναφέρω αστρολογικές όψεις στον Μαΐο, τον Σεπτέμβριο (11/9) και μετά για όσους ενδιαφερόμενους θέλουν να εξασκηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: